Turneringer

Vi spiller turneringer de fleste klubbkvelder. Reglement for våre turneringer finner du her. Dersom du er ukjent med bruk av doblingskube kan det være lurt å også ta en kikk på de generelle backgammonreglene.

Det er mange måter å gjennomføre en turnering på. Både tidshensyn og antall deltakere styrer hvilke turneringsformer vi bruker, og hvor mange matchpoeng vi spiller til.

Cup med oppsamling
Dette er den turneringstypen vi kjører klar oftest. Alle spillere er garantert å få spille minst to matcher, hvilket vil si at alle som taper sin første kamp blir flyttet inn i en sideturnering (kalt oppsamling) som løper parallelt med hovedturneringen. Finaleplass i oppsamlingen er poenggivende.

Round Robin
I en Round Robin møter alle spillerne hverandre.

Monrad
I en Monradturnering spiller alle spillere et fastsatt antall runder. Første runde trekkes tilfeldig, og deretter pares man så langt det er mulig med spillere med lik score som en selv. 

Double elimination
Dette formatet brukes gjerne i store turneringer. I double elimination må du tape 2 matcher for å være ute av turneringen. Du kan altså tape èn kamp men fortsatt ende opp med å vinne hele greia. Nesoddenmesterskapet er foreløbig det eneste arrangementet hvor vi bruker double elimination.

Alle turneringer ledes av en turneringsleder, som vil sørge for at du blir tatt vare på også i formater du er ukjent med. Velkommen til turnering!