Forsiden‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Sterk prestasjon i mellomklassen i NM

lagt inn 17. sep. 2010, 00:18 av nesoddgammon admin   [ oppdatert 19. sep. 2010, 10:49 ]

Nesodden endte opp med å stille med 5 deltakere i NM. Alle 5 ble generøst huset inn hos Fay Danielsen i Åsgårdstrand Backgammonklubb. Tusen takk, Fay! 

Første dagen av NM er forbeholdt lagturneringen, som spilles som ren utslagscup. Lag på tre personer spiller mot hverandre, og laget med minst to av tre poeng går videre. Viktor Jæger, Mai Hoberg og Helge Iversen samlet seg i et rent Nesoddenlag: Hokkholt Hustlers. Mats Johannesson teamet med spillere fra Kristiansand i laget Tre Kronor. Geir Skoglund trodde han skøt gullfuglen da han fikk sjansen til å teame opp med Oslospilleren Kathrine og den amerikanske toppspilleren Bob Wachtel; ranket som en av verdens 10 beste spillere. Dessverre tapte alle tre lagene i første runde, slik at det eneste som gjensto å vinne var festen.

Dag to startet det individuelle mesterskapet. Eneste Nesoddenspiller i mesterklassen var Geir. Mesterklassen ble spilt som Double Elimination, hvilket betyr at man må tape to matcher før man er ute. Geir tapte sin første match, vant de to neste og tapte til slutt for Kristiansandspilleren Linda Opheim.

I mellomklassen spilte man seks runders Monrad-turnering, som kvalifisering til søndagens kvartfinaler som skulle spilles som ren cup. Det betyr at alle spillere får spille seks runder, hvor trekningen av hver runde baseres på oppnådd poengsum så langt. Mai vant sine første 5 matcher og dermed også Monradturneringen og kvartfinaleplass. Helge og Viktor vant fire av seks matcher. Basert på kvalitetsberegning var det tilstrekkelig for Helge til å vinne kvartfinaleplass, mens Viktor dessverre var ute. Mats vant tre av seks og var dermed ute, også han.

Det betyr at to av åtte kvartfinalister i mellomklassen var Nesoddenspillere, noe som i seg selv er et strålende resultat for Nesodden.

Søndag startet med kvartfinalene. Mai og Helge unngikk å trekke hverandre som motstandere. Mai møtte Arild Sæther og Helge møtte Markus Kornfeld. Dessverre tapte de matchene sine begge to, og Bodøs Arne Ludvig Faaren endte opp med å vinne årets mellomklasse.

Mesterklassen ble vunnet av Haugesunds Dagfinn Snarheim for andre år på rad - en fantastisk prestasjon. Tapende finalist var Håvard Raddum fra Bergen Backgammonklubb. 

Søndagen bød også på en siste turnering, kalt Last Chance. Viktor Jæger spilte seg helt til kvartfinale her, mens ingen av de andre nådde opp. 

Det var en sliten men godt fornøyd gjeng som vendte nesen hjem mot Nesodden igjen på søndag kveld. Det er gøy å reise på tur sammen og treffe folk fra hele landet som deler lidenskapen for backgammon. Neste års NM går av stabelen i Oslo. Dit skal vi!
Comments