Forsiden‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Bjørnar Kristoffersen er Nesoddenmester 2009

lagt inn 1. nov. 2009, 16:04 av nesoddgammon admin   [ oppdatert 1. nov. 2009, 16:41 ]

Lørdag 31. oktober ble det første åpne Nesoddenmesterskapet i backgammon arrangert på NIF-huset ved Berger Stadion. Matcher fra hele turneringen ble vist live på mediasenteret her på sidene våre. 

Backgammon er et av verdens eldste brettspill, med røtter så langt som 5000 år tilbake i tid. Det ble spilt i oldtidens Egypt, Mesopotamia og i antikkens Hellas. Organisert backgammon i Norge i dag arrangeres av klubber tilknyttet Norges Backgammonforbund og mesterskapet på Nesodden trakk spillere fra klubber i Oslo, Drammen, Åsgårdstrand og Tromsø i tillegg til lokale spillere både innenfor og utenfor Nesodden Backgammonklubb. Totalt 45 deltakere stilte til start. 

Et åpent mesterskap er en perfekt mulighet for å prøve krefter mot dyktige spillere utenfra. Samtidig er det viktig med avslappede rammer rundt et arrangement som dette. Målet er at alle som er glad i å spille backgammon skal kunne delta og ha en hyggelig opplevelse. 

For å øke spenningen var det satt opp skuddpremie på de tre antatt sterkeste spillerne. Å slå en av dem ut av turneringen ble premiert med flaxlodd, noe det ble opplyst om på wanted-plakater som var hengt opp rundt omkring i lokalene. Og en etter en ble de eliminert. Først Espen Fredriksen, finalist fra årets NM i Bodø. Dernest var det regjerende bymester i Oslo, Sondre Rike, som måtte innse at mesterskapet var tapt for hans del. Til sist var også Norges høyest rangerte spiller, Odin Spillum Svendsen, ute av turneringen. 

Etter hvert som spillere ble slått ut satte man opp egne små miniturneringer hvor 
vinneren ble premiert med flaxlodd. Det var derfor intens aktivitet utover dagen, også for spillerne som var ute av selve mesterskapet. Det ble trillet terninger, flyttet brikker og diskutert posisjoner og trekk til den store gullmedalje.

I mellomtiden spisset det seg stadig til i mesterskapet. Førstemann klar for finale var Tromsøspilleren Bjørnar Kristoffersen, som spilte seg ubeseiret hele veien til finale. Kvalifikasjon til finale ble spilt mellom Nesoddens Geir Skoglund og Åsgårstrands Linda Opheim. Terningene trillet Geirs vei, og det var duket for finaleoppgjør mellom Tromsø og Nesodden.

Finalen ble spilt som best av tre, hvor Bjørnar startet med ett poeng siden han var direkte kvalifisert til finalen. Den første finalematchen ble spilt til 15 poeng og ble vunnet av Geir. Bjørnar kom imidlertid grusomt tilbake i den siste avgjørende fempoengeren og ble dermed Nesoddenmester 2009. Gratulerer Bjørnar!

Tusen takk til alle som hjalp til med arrangementet, og spesielt stor takk til Glenn som hjalp oss med maten, Pernille som bestyrte kjøkken og servering og ikke minst 
Morten i sekretariatet!
Comments