Forsiden‎ > ‎

Nyheter

Mestermøte

lagt inn 31. jan. 2012, 08:22 av Mai Hoberg

På lørdag var det altså klart for mestermøte, hvor tre spillere stilte fra Nesodden. Det var de 16 spillerne med flest mesterpoeng fra i fjor, som fikk æren av å være med i denne turneringen, og av dem var også Viktor, Håvard og Mai inkludert. Etter en nervepirrende 1.runde, var Viktor og Håvard ute, og bare Mai gikk videre til runde 2. Dermed var det opp til Mai som tapte i 2. runde mot Roy Eikseth og Nesoddens håp om å vinne et Mestermøte var knust for denne gang.
Vinneren av turneringen var Tore Eklund Fredriksen som stakk av med seieren mot Jostein Flood i denne mesterfinalen!

Godt Nyttår!

lagt inn 7. jan. 2012, 10:54 av Mai Hoberg

Hei alle sammen, og velkommen tilbake til en ny sesong i Nesodden Backgammonklubb.

På årsmøtet i desember ble vi enige om å flytte spilledag til onsdag. Vi begynte derfor årets vårturnering på onsdag den 4 januar, hvor Håvard vant og Mai kom på 2. plass. Vi var seks stykker som stilte, og blandt dem 2 nye, Ada og Jan Einar. Ada og Jan Einar kom begge til B-finalen, men det var Ada som til slutt stakk av med seieren i dette lille familiemøtet:-)

Vi ses på onsdag!

Nesoddmesterskapet 2011

lagt inn 11. nov. 2011, 11:56 av Helge Iversen

Hold hatten! Den 19 november kl 12.30 Skal det kjempes,duelleres,vinnes og tapes ved hjelp av rå ferdigheter og flaks.M.a.o,det er endelig Nesoddmesterskap. I tillegg til spill,kan det også tenkes at det blir en mulighet for hyggelig selskap,med og uten ord. Vi har også en Kiosk som selger varer i bytte mot kontanter,kun kontanter. for mer info,følg linken:http://nbgf.no/index.php?newsId=2124


Vi sees!

Feriespilling

lagt inn 22. jul. 2011, 20:06 av Helge Iversen   [ oppdatert 10. aug. 2011, 10:06 av nesoddgammon admin ]

Er det noen som vil spille litt i ferien? Helge har ihvertfall lyst,Så det er bare  å ringe. 

Håvard vinner sesongmesterskapet

lagt inn 16. des. 2010, 13:33 av nesoddgammon admin

Før siste klubbkveld for sesongen var det jevnt i teten. Håvard ledet, med Geir så tett bak at en seier i dag ville gitt Geir sitt fjerde strake sesongmesterskap - dersom Håvard ikke også tok poeng. Det ble en thriller av en turnering. Håvard røk ut av både hovedturnering og oppsamling, mens Geir spilte seg til finale ved å slå tidligere president i Nbgf, Espen Fredriksen, i semifinale. Den andre semifinalen ble vunnet av Bjarte, og dermed var det duket for finale. 

Finalen ble spilt til ni poeng og ble til slutt vunnet 9-7 av Bjarte. Håvard ble dermed sesongmester mens Geir sikret seg mesterpoeng og nå er garantert spill i forbundets mestermøte som arrangeres i januar.

Du finner hele resultatlisten her. Gratulerer Håvard og Geir!

Nå er det det juleferie. Vi sees igjen på Ferdinand første torsdag i januar.

Henning Roschberg er Nesoddenmester 2010

lagt inn 16. nov. 2010, 05:01 av nesoddgammon admin   [ oppdatert 30. jan. 2011, 13:19 ]

Nesoddenmesterskapet ble arrangert på NIF-huset ved Berger Stadion i år som i fjor. Totalt stilte det 35 deltakere - både fra Nesodden og fra klubber i Drammen, Åsgårdstrand, Notodden, Tromsø og Oslo.
 
Vi spilte double elimination cup, en turneringsform som innebærer at man kan tape en match, men fortsatt vinne turneringen. I tillegg ble det satt opp jackpots for utslåtte spillere, hvor man kunne vinne Flaxlodd og gavekort.
 
Wanted
Også i år ble det satt opp Wanted-plakater på tre spillere. Den som slår ut en slik spiller vinner Flaxlodd i tillegg til heder og ære. Årets ettersøkte spillere var:
 
Hans Liby: To ganger norgesmester
Frank Stenersen: Årets store comeback
Viktor Jæger: Daværende leder i sesongmesterskapet
 
Alle ettersøkte spillere ble betryggende slått ut av konkurransen.
 
Servering
Det ble servert både mat og drikke. Tusen takk til Helge for nydelig lapskaus, og takk til Marte og Hedda for uvurderlig hjelp på kjøkkenet. Mesterskapet vårt står og faller på dugnadsånd.
 
Semifinale
Geir Skoglund vant over Fred Westerby i semifinalen.
 
Finale
Finalen ble spilt til 15 poeng og sto mellom Nesoddens Geir Skoglund og Oslos Henning Roschberg. Geir spilte finale for andre år på rad, men også denne gang tapte han på målstreken. Henning vant fortjent 15-10 og er dermed Nesoddenmester for 2010. Vi gratulerer!

Nesoddenmesterskapet 2010

lagt inn 29. okt. 2010, 15:55 av nesoddgammon admin   [ oppdatert 29. okt. 2010, 15:59 ]

Lørdag 30.10 kl 11 braker det løs igjen. Du kan følge utviklingen i turneringen direkte på liveskjema.nesoddgammon.org.

Referat fra årsmøtet

lagt inn 14. okt. 2010, 23:45 av nesoddgammon admin

Torsdag 14. oktober avholdt vi årsmøte. Følgende ble vedtatt:
 
Kontingent
Vi slutter med halvårskontingent, og innfører heller helårskontingent. Det bringer oss på linje med de andre klubbene i Norge. Kontingenten ble fastsatt til kr. 200,- pr år. Vi fortsetter å ta kr. 20,- i påmeldingsavgift på klubbkveldene.
 
Champions League
Nesodden skal delta i Champions League neste år. CL arrangeres av forbundet og konseptet er:
  • Hver klubb tildeles X antall plasser etter størrelse på klubben
  • Alle matcher spilles på nett
  • Man møter hver motstander til 2 stk matcher, hver til 17-poeng
Nesodden ligger an til å bli tildelt to plasser. Årsmøtet besluttet:
  • Tilbud om plass baseres på resultatet i sesongmesterskapet H-10.
  • Klubben betaler påmelding for spillerne
Rolleblanding
Geir ble nestleder i forbundet i september og tar derfor ikke gjenvalg som leder
 
Julebord
Christian Behrens arrangerer julebord for klubben. Klubben bidrar med penger til maten.
 
Styrets oppgaver
Årsmøtet ber styret om å selv organisere arbeidsfordeling og oppgaver, men henstiller styret om å ha fokus på økonomistyring og rekruttering.
 
Nytt styre
Det ble avholdt valg på nytt styre. Det nye styret består av:
  • Håvard Hafskjold, leder
  • Geir Skoglund, nestleder
  • Narve Føllingstad, økonomisjef
  • Helge Iversen, styremedlem
Nesodden Backgammonklubb ønsker det nye styret lykke til, og takker avtroppende styremedlemmer Tine Doxrud og Jarle Rygh for insatsen.

Sterk prestasjon i mellomklassen i NM

lagt inn 17. sep. 2010, 00:18 av nesoddgammon admin   [ oppdatert 19. sep. 2010, 10:49 ]


Nesodden endte opp med å stille med 5 deltakere i NM. Alle 5 ble generøst huset inn hos Fay Danielsen i Åsgårdstrand Backgammonklubb. Tusen takk, Fay! 

Første dagen av NM er forbeholdt lagturneringen, som spilles som ren utslagscup. Lag på tre personer spiller mot hverandre, og laget med minst to av tre poeng går videre. Viktor Jæger, Mai Hoberg og Helge Iversen samlet seg i et rent Nesoddenlag: Hokkholt Hustlers. Mats Johannesson teamet med spillere fra Kristiansand i laget Tre Kronor. Geir Skoglund trodde han skøt gullfuglen da han fikk sjansen til å teame opp med Oslospilleren Kathrine og den amerikanske toppspilleren Bob Wachtel; ranket som en av verdens 10 beste spillere. Dessverre tapte alle tre lagene i første runde, slik at det eneste som gjensto å vinne var festen.

Dag to startet det individuelle mesterskapet. Eneste Nesoddenspiller i mesterklassen var Geir. Mesterklassen ble spilt som Double Elimination, hvilket betyr at man må tape to matcher før man er ute. Geir tapte sin første match, vant de to neste og tapte til slutt for Kristiansandspilleren Linda Opheim.

I mellomklassen spilte man seks runders Monrad-turnering, som kvalifisering til søndagens kvartfinaler som skulle spilles som ren cup. Det betyr at alle spillere får spille seks runder, hvor trekningen av hver runde baseres på oppnådd poengsum så langt. Mai vant sine første 5 matcher og dermed også Monradturneringen og kvartfinaleplass. Helge og Viktor vant fire av seks matcher. Basert på kvalitetsberegning var det tilstrekkelig for Helge til å vinne kvartfinaleplass, mens Viktor dessverre var ute. Mats vant tre av seks og var dermed ute, også han.

Det betyr at to av åtte kvartfinalister i mellomklassen var Nesoddenspillere, noe som i seg selv er et strålende resultat for Nesodden.

Søndag startet med kvartfinalene. Mai og Helge unngikk å trekke hverandre som motstandere. Mai møtte Arild Sæther og Helge møtte Markus Kornfeld. Dessverre tapte de matchene sine begge to, og Bodøs Arne Ludvig Faaren endte opp med å vinne årets mellomklasse.

Mesterklassen ble vunnet av Haugesunds Dagfinn Snarheim for andre år på rad - en fantastisk prestasjon. Tapende finalist var Håvard Raddum fra Bergen Backgammonklubb. 

Søndagen bød også på en siste turnering, kalt Last Chance. Viktor Jæger spilte seg helt til kvartfinale her, mens ingen av de andre nådde opp. 

Det var en sliten men godt fornøyd gjeng som vendte nesen hjem mot Nesodden igjen på søndag kveld. Det er gøy å reise på tur sammen og treffe folk fra hele landet som deler lidenskapen for backgammon. Neste års NM går av stabelen i Oslo. Dit skal vi!

Slideshow fra NM i Åsgårdstrand

lagt inn 15. sep. 2010, 09:19 av nesoddgammon admin   [ oppdatert 15. sep. 2010, 09:27 ]

Bildene finnes også tilgjengelig enkeltvis i fotoarkivet vårt. Fotograf: Viktor Jæger

NM 2010 i Åsgårdstrand


1-10 of 72